Skip to content

Ultimele noutăți

Despre Asociația Dieteticienilor din România

Suntem o asociație profesională națională, înființată în martie 2012 de către prima generație de dieteticieni, absolvenți ai UMF Cluj și Târgu-Mureș, specializarea Nutriție și Dietetică.

Scopul principal al Asociației noastre este dezvoltarea profesiei de dietetician și promovarea dieteticii în România, ca și componentă esențială a sănătății individului, cât și a sănătății publice.

Despre profesia de dietetician

Dieteticianul este o persoană calificată în nutriție și dietetică, care aplică științele nutriției în educarea și alimentația grupurilor de persoane și indivizilor în stare de sănătate și boală.

Scopul principal al profesiei de dietetician este asigurarea unei nutriții optime a individului și colectivitățiilor umane în vederea asigurării unei stări bune de sănătate, prin prevenirea îmbolnăvirilor influențate nutrițional și prin promovarea, menținerea și recuperarea sănătății prin mijloace dietetice.

Dieteticianul poate practica în toate locurile în care subiectul principal îl constituie alimentația și nutriția umană, atât în domeniul privat cât și în domeniul public:

Spitale publice sau private
Centre de sănătate și înfrumusețare
Clinici medicale
Servicii de catering
Restaurante
Hoteluri și Spa-uri
Școli publice și private
Municipalități
Cluburi sportive
Instituții caritabile
Industria alimentară
Centre de cercetare publică și private

Postări de pe blog

Shopping cart

0
    0
    Coșul tău
    Nu ai opțiuni alese pentru eveniment