Evenimentul „FOOD: TOO GOOD TO WASTE"

Evenimentul „FOOD: TOO GOOD TO WASTE„, organizat online și gratuit de către Asociația Dieteticienilor din România pe data de 29 septembrie 2023 cu ocazia Zilei Internaționale a Risipei Alimentare, a fost adresat publicului larg și a reprezentat un forum educațional și interactiv, care a captat atenția participanților preocupați de impactul risipei alimentare asupra mediului și comunităților.

Unul dintre punctele cheie ale discuțiilor a fost înțelegerea conceptului de risipă alimentară și identificarea impactului său asupra resurselor și a echilibrului ecologic. Participanții au avut ocazia de a explora motivele care stau la baza risipei alimentare, de la producție și distribuție până la consum, evidențiindu-se consecințele sociale și economice asociate acestui fenomen.

În cadrul evenimentului, au fost prezentate strategii practice pentru reducerea risipei alimentare la nivel individual, comunitar și organizațional. S-au discutat practici durabile în domeniul alimentației, cum ar fi gestionarea rațională a resurselor, promovarea alimentelor locale și de sezon, precum și modalități creative de utilizare a alimentelor care altfel ar fi aruncate.

Moderatorii acestui eveniment au adus în prim plan campanii notabile de reducere a risipei alimentare desfășurate la nivel global și național, evidențiind succesele și provocările întâmpinate.

O componentă interactivă a evenimentului a fost sesiunea de întrebări și răspunsuri (Q&A), unde participanții au avut oportunitatea de a adresa întrebări specialiștilor și de a colabora în găsirea soluțiilor potrivite pentru reducerea risipei alimentare în diverse contexte.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *