Proiectul „Crește Armonios Mâncând Sănătos”

Proiectul „Crește Armonios Mâncând Sănătos” s-a desfășurat în perioada iunie-august a anului 2023, în cadrul Winners Summer Camp și a fost o experiență memorabilă și educativă pentru mai bine de 250 de copiii cu vârste cuprinse între 7 și 15 ani. Scopul principal al acestui proiect a fost de a contribui la informarea și educarea copiilor cu privire la elementele unui stil de viață echilibrat și la formarea unui comportament alimentar sănătos și sustenabil.

Pe parcursul acestui proiect, copiii au călătorit în lumea fascinantă a nutriției, descoperind elementele din spatele unui stil de viață echilibrat și a unei alimentații sănătoase, într-o manieră interactivă și distractivă.

Unele dintre conceptele centrale ale proiectului au fost reprezentate de „Farfuria Sănătoasă” și „Piramida alimentară”, prin care copiii au învățat să compună mese echilibrate, incluzând toate grupele alimentare. Un aspect cu adevărat notabil al acestui proiect a fost explorarea și însușirea semnificației alimentelor colorate și diverse – copiii au devenit conștienți de importanța consumului de fructe și legume colorate, ca surse principale de vitamine și minerale. Prin intermediul unor activități interactive, precum ghicitorile și organizarea unei farfurii sănătoase, ei au dobândit abilități esențiale pentru a face alegeri alimentare sănătoase cu încredere. Echipa noastră a pus accentul pe învățarea prin joc și colaborare în echipă – jocurile creative și provocările i-au făcut pe copii să înțeleagă mai bine conceptele legate de nutriție și sănătate, iar această abordare interactivă a făcut ca procesul de învățare să fie unul distractiv și captivant.

Pe parcursul proiectului, copiii au căpătat cunoștințe solide despre nutriție, au înțeles importanța unui stil de viață activ și au dezvoltat abilități practice pentru a face alegeri alimentare sănătoase. Acest proiect nu numai că i-a informat, dar i-a și inspirat să aibă grijă de sănătatea lor și să îmbrace un comportament alimentar responsabil.

Membrii echipei proiectului „Crește Armonios Mâncând Sănătos”

Coordonator proiect: Șef lucr. Dr. Laura Gavrilaș, Președinte ADR

Membri activi ADR:

Diet. Rareș Candrea

Diet. Andreea Pavel

Diet. Mihai Popa

Diet. Teodora Rădulescu

Diet. Ioana Istrate

Diet. Gréta Brașoveanu

Membri susținători ADR:

Adina Hîrlea

Mădălina Zbranca

 

Galerie: