Evenimentul „SMALL STEPS TO A HEALTHY LIFESTYLE"

Pe data de 16 octombrie 2023, Asociația Dieteticienilor din România a organizat evenimentul online și gratuit intitulat „SMALL STEPS TO A HEALTHY LIFESTYLE” –  un eveniment dedicat adoptării unui stil de viață sănătos, organizat cu ocazia Zilei Internaționale a Alimentației. Acest eveniment a reprezentat un ghid practic pentru persoanele dornice să-și îmbunătățească obiceiurile alimentare și să adopte pași mici, dar importanți, către un stil de viață sănătos.

Prezentarea din cadrul evenimentului a subliniat importanța unui stil de viață sănătos în promovarea bunăstării generale și prevenirea patologiilor asociate. Componentele cheie, cum ar fi alimentația echilibrată, activitatea fizică regulată și gestionarea nivelului de stres, au fost de asemenea discutate.

Evenimentul s-a concentrat pe diferențele dintre alimentele procesate, minim procesate și ultra-procesate, iar participanții au învățat să identifice aceste categorii de alimente și au înțeles impactul lor asupra sănătății pe termen lung.

Citirea etichetelor alimentare a fost o altă temă importantă abordată în cadrul evenimentului, oferind participanților instrumentele necesare pentru luarea deciziilor informate. De asemenea, evenimentul a inclus și tehnici practice de gătit sănătos, cu accent pe pregătirea alimentelor fără a compromite valoarea lor nutritivă.

Recommended Posts